TNPSC Daily Current Affairs: 3rd December 2021

TNPSC Daily Current Affairs : 3rd December 2021

TNPSC DAILY CURRENT AFFAIRS: 3rd DECEMBER 2021

TNPSC தினசரி நடப்பு நிகழ்வுகள்: 3rd டிசம்பர் 2021

BOTH TAMIL AND ENGLISH QUESTIONS ALONG WITH EXPLANATIONS ARE PROVIDED

DOWNLOAD PDF AT THE END OF THE QUESTIONS

1. Which Indian state has reported India’s first two cases of Omicron COVID variant?

ஓமிக்ரான் கோவிட் மாறுபாட்டின் இந்தியாவின் முதல் இரண்டு நபர்களை எந்த இந்திய மாநிலம் பதிவு செய்துள்ளது?

  1. Kerala/கேரளா
  2. Tamil Nadu/தமிழ் நாடு
  3. Karnataka/கர்நாடகம்
  4. Rajasthan/ராஜஸ்தான்
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:C

Explanation:

Two cases of Omicron were detected in Karnataka, India on December 2, 2021.

விளக்கம்:

டிசம்பர் 2, 2021 அன்று இந்தியாவின் கர்நாடகாவில் ஓமிக்ரானின் இரண்டு நபர்கள் கண்டறியப்பட்டன.

2. During a Solar Eclipse, what comes in front of the Sun and blocks its light?

சூரிய கிரகணத்தின் போது, ​​சூரியனுக்கு முன்னால் வந்து அதன் ஒளியைத் தடுப்பது எது?

  1. Earth/பூமி
  2. Moon/சந்திரன்
  3. Venus/வீனஸ்
  4. Mars/செவ்வாய்
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:B

Explanation:

A solar eclipse occurs when the Moon comes between the Sun and the Earth and partially or fully blocks the Sun’s light in some areas and casts a shadow on the Earth

விளக்கம்:

சூரியனுக்கும் பூமிக்கும் இடையே சந்திரன் வந்து சில பகுதிகளில் சூரியனின் ஒளியை ஓரளவு அல்லது முழுமையாகத் தடுத்து பூமியின் மீது நிழல் படும்போது சூரிய கிரகணம் ஏற்படுகிறது.

3. Which former Indian President’s birth anniversary is observed on December 3rd?

எந்த முன்னாள் இந்திய ஜனாதிபதியின் பிறந்தநாள் டிசம்பர் 3 அன்று அனுசரிக்கப்படுகிறது?

  1. Rajendra Prasad/ராஜேந்திர பிரசாத்
  2. Sarvepalli Radhakrishnan/சர்வபள்ளி ராதாகிருஷ்ணன்
  3. V. V. Giri/வி.வி.கிரி
  4. K. R. Narayanan/கே.ஆர்.நாராயணன்
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:A

Explanation:

The birth anniversary of India’s first President, Dr Rajendra Prasad is observed on December 3rd. The former President was born on December 3, 1884.

விளக்கம்:

இந்தியாவின் முதல் குடியரசுத் தலைவர் டாக்டர் ராஜேந்திர பிரசாத்தின் பிறந்தநாள் டிசம்பர் 3ஆம் தேதி அனுசரிக்கப்படுகிறது. முன்னாள் ஜனாதிபதி டிசம்பர் 3, 1884 இல் பிறந்தார்.

4. When will the last Solar Eclipse of 2021 occur?

2021 இன் கடைசி சூரிய கிரகணம் எப்போது நிகழும்?

  1. December 4th/டிசம்பர் 4
  2. December 10th/டிசம்பர் 10
  3. December 15th/டிசம்பர் 15
  4. December 20th/டிசம்பர் 20
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:A

Explanation:

The last Solar Eclipse of 2021 will occur on December 4, 2021. The Solar Eclipse will not be visible from India but people can watch it through NASA live stream.

விளக்கம்:

2021 ஆம் ஆண்டின் கடைசி சூரிய கிரகணம் டிசம்பர் 4, 2021 அன்று நிகழும். சூரிய கிரகணத்தை இந்தியாவில் இருந்து பார்க்க முடியாது ஆனால் மக்கள் அதை நாசா நேரடி ஸ்ட்ரீம் மூலம் பார்க்கலாம்.

5. Who has topped the Fortune India 50 Most Powerful Women list?

பார்ச்சூன் இந்தியா 50 சக்தி வாய்ந்த பெண்கள் பட்டியலில் முதலிடம் பிடித்தவர் யார்?

  1. Nirmala Sitharaman/நிர்மலா சீதாராமன்
  2. Nita Ambani/நிதா அம்பானி
  3. Gita Gopinath/கீதா கோபிநாத்
  4. Priyanka Chopra/பிரியங்கா சோப்ரா
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:A

Explanation:

Finance Nirmala Sitharaman is ranked at the top on Fortune India 50 Most Powerful Women list while Reliance’s Nita Ambani has grabbed second place.

விளக்கம்:

ஃபார்ச்சூன் இந்தியா 50 சக்திவாய்ந்த பெண்கள் பட்டியலில் நிதி நிர்மலா சீதாராமன் முதலிடத்திலும், ரிலையன்ஸ் நிறுவனத்தின் நிதா அம்பானி இரண்டாவது இடத்திலும் உள்ளனர்.

6. When is the International Day of Persons with Disabilities observed?

சர்வதேச மாற்றுத்திறனாளிகள் தினம் எப்போது அனுசரிக்கப்படுகிறது?

  1. December 3rd/டிசம்பர் 3
  2. December 10th/டிசம்பர் 10
  3. December 15th/டிசம்பர் 15
  4. December 20th/டிசம்பர் 20
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:A

Explanation:

The International Day of Persons with Disabilities 2021 is observed every year globally on December 3.

விளக்கம்:

சர்வதேச மாற்றுத்திறனாளிகள் தினம் 2021 ஒவ்வொரு ஆண்டும் டிசம்பர் 3 அன்று உலகளவில் அனுசரிக்கப்படுகிறது.

7. Who will be appointed as IMF’s First Deputy Managing Director?

IMF இன் முதல் துணை நிர்வாக இயக்குநராக யார் நியமிக்கப்படுவார்?

  1. Gita Gopinath/கீதா கோபிநாத்
  2. Suchitra Ella/சுசித்ரா எல்லா
  3. Soumya Swaminathan/சௌமியா சுவாமிநாதன்
  4. Kiran Mazumdar-Shaw/கிரண் மஜும்தார்-ஷா
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:A

Explanation:

The Chief Economist of the International Monetary Fund (IMF), Gita Gopinath will take up a new role as the First Deputy Managing Director of IMF.

விளக்கம்:

சர்வதேச நாணய நிதியத்தின் (IMF) தலைமைப் பொருளாதார நிபுணர் கீதா கோபிநாத் IMFன் முதல் துணை நிர்வாக இயக்குநராக புதிய பொறுப்பை ஏற்கவுள்ளார்.

8. Which state government launched Business Blasters’ TV Show to Help School Children Pitch Start-up Ideas to Investors?

முதலீட்டாளர்களுக்கு ஸ்டார்ட்-அப் ஐடியாக்களை பள்ளிக் குழந்தைகளுக்கு வழங்குவதற்கு எந்த மாநில அரசு பிசினஸ் பிளாஸ்டர்ஸ் தொலைக்காட்சி நிகழ்ச்சியைத் தொடங்கியுள்ளது?

  1. Uttar Pradesh/உத்தரப் பிரதேசம்
  2. TamilNadu/தமிழ் நாடு
  3. Maharashtra/மகாராஷ்டிரா
  4. Delhi/டெல்லி
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:D

Explanation:

The Delhi government launched the ‘Business Blasters’ programme, a first-of-its-kind televised event that will give students of classes 11 and 12 of schools run by it an opportunity to present their start-up ideas to investors and obtain investment capital to take them to the next level

விளக்கம்:

தில்லி அரசாங்கம் ‘பிசினஸ் பிளாஸ்டர்ஸ்’ திட்டத்தை அறிமுகப்படுத்தியது, இது முதல்-வகையான தொலைக்காட்சி நிகழ்ச்சியாகும், இது நடத்தும் பள்ளிகளில் 11 மற்றும் 12 ஆம் வகுப்பு மாணவர்கள் தங்கள் தொடக்க யோசனைகளை முதலீட்டாளர்களுக்கு வழங்குவதற்கும் முதலீட்டு மூலதனத்தைப் பெறுவதற்கும் வாய்ப்பளிக்கிறது. அவர்களை அடுத்த கட்டத்திற்கு கொண்டு செல்ல வேண்டும்

9. The government has estimated a saving of over how much amount in fiscal 2020-21 with the help of the Direct Benefit Transfer (DBT) mechanism?

2020-21 நிதியாண்டில் நேரடிப் பலன் பரிமாற்றம் (டிபிடி) பொறிமுறையின் உதவியுடன் எவ்வளவு தொகை சேமிக்கப்படும் என்று அரசாங்கம் மதிப்பிட்டுள்ளது?

  1. ₹55000 cr
  2. ₹20000 cr
  3. ₹35000 cr
  4. ₹44000 cr
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:D

Explanation:

The government has estimated saving of over ₹44,000 crores in fiscal 2020-21 with the help of the Direct Benefit Transfer (DBT) mechanism.

விளக்கம்:

2020-21 நிதியாண்டில் நேரடிப் பலன் பரிமாற்றம் (DBT) பொறிமுறையின் உதவியுடன் ₹44,000 கோடிக்கு மேல் சேமிக்கப்படும் என அரசாங்கம் மதிப்பிட்டுள்ளது.

10. Which state celebrated its 59th Statehood day on December 1,2021?

எந்த மாநிலம் தனது 59வது மாநில தினத்தை டிசம்பர் 1,2021 அன்று கொண்டாடியது?

  1. Uttar Pradesh/உத்தரப் பிரதேசம்
  2. Maharashtra/மகாராஷ்டிரா
  3. Nagaland/நாகலாந்து
  4. Assam/அஸ்ஸாம்
  5. Answer not known/பதில் தெரியவில்லை

VIEW ANSWER

Answer:C

Explanation:

Nagaland is celebrating its 59th State-hood day on December 1, 2021. A state-level programme was held at Civil Secretariat Plaza Kohima this morning.

விளக்கம்:

நாகாலாந்து தனது 59வது மாநில தினத்தை டிசம்பர் 1,2021 அன்று கொண்டாடுகிறது. மாநில அளவிலான நிகழ்ச்சி இன்று காலை சிவில் செயலக பிளாசா கோஹிமாவில் நடைபெற்றது.

DOWNLOAD PDF HERE  👇👇

FOR PREVIOUS YEAR QUESTIONS QUIZ – CLICK HERE

DOWNLOAD SAMACHEER BOOKS PDF – CLICK HERE

DAILY CURRENT AFFAIRS WITH PDF – CLICK HERE

DOWNLOAD OUR MOBILE APP FOR FREE TEST BATCH

ANDROID: CLICK HERE                 IOS: CLICK HERE

Leave a Reply

Your email address will not be published.